VUCA Nocą #15
Moi drodzy, jeżeli się jeszcze nie zapisaliscie to najwyższy czas. 6 kwietnia o 21.00 kolejne VUCA Nocą. Będziemy rozmawiać o przyszłości jedzenia i o tym jak można, przez żółądek, uratować naszą planetę. Naszym gościem będzie Michał Piosik – współtwórca akceleratora dla startupów FoodTech.ac, który pomaga startupom mieć realny, pozytywny wpływ na branżę spożywczą oraz CEO Polish Your Cooking – biznesu, który udowadnia, że gotowanie nie jest ani nudne, ani trudne, a jest super atrakcją integrującą ludzi.Wspólnie z Michałem spróbujemy odpowiedzieć na następujące pytania:
Czym jest FoodTech?
Jak wygląda świat startupów i technologii w branży „jedzeniowej”?
Czy gotowanie wychodzi z mody?
Jakie są alternatywy dla mięsa? Jak powstaje mięso z białka grochu?
Dlaczego spadek spożycia mięsa może uratować świat?
Czym jest rolnictwo komórkowe?
Czy pastylka zastąpi posiłek?
Quo vadis, Veganism?
Jaka jest przyszłość jedzenia?———-VUCA Nocą to cykl podcastów na żywo, spotkania z ekspertami i społeczność dla poszukujących inspiracji w czasach permanentnej zmiany.Spotkania prowadzą cyklicznie:
Iwo Zmyślony, umiemy.com
Marcin Capiga, marcincapiga.com
Filip Dębowski, filipdebowski.com
Zapraszamy do naszej grupy na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/247518483099512
Jest też kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC59Po4Vj1b6iXAGI5d3h6_Q
Do zobaczenia!